Vi har byggt en fantastiskt lyxrestaurang i ett hus från 1800-talet vilket hade en del stora utmaningar under byggtiden. I slutet av augusti 2017 öppnade Björn Frantzén sin nya krog som nu blivit förärad med TRE stjärnor i Guide Michelin. Detta är Sveriges första tre-stjärniga restaurang som vi är väldigt stolta över att vara delaktiga i.
Restaurangen är i tre våningsplan på total 681 kvm med plats för 23 sittande gäster. Genomgående höga krav har ställs på detaljer, inomhusklimat och kundupplevelse.
Arkitekt: Koncept, Inredningsarkitekt Joyn Studio
Installationer: Exengo
”En eloge är på sin plats till en yrkesgrupp som sällan hyllas i den här typen av sammanhang: något ventilationsgeni har sett till att man som gäst upplever maximal teatralisk matlagning utan att drabbas av minsta lilla os, varken under middagen eller vid klädsniff morgonen därpå.”
Citatet är från en recension i White Guide – Läs hela här.I fastigheten pågår också ett antal hyresgästanpassningar åt bland andra Pineberry och Bontouch.
När Björn Frantzén byggde sin nya restaurang i Stockholm var det en utmaning med avseende på ventilationen. Matplatserna är placerade runt köket där maten lagas med hjälp av bland annat en kolgrill. Detta blev en utmaning för ventilationskonsulten och Jevens projektservice.
När nu köket är igång har det visat sig att luftmiljön i restaurangen blivit väldigt lyckad.
Installationsår: 2017
Antal kåpor: 6
Totalt frånluftsflöde: 3200 l/s
Typ av fettfilter: UV-TurboSwingfilter, Kondensavskiljare
Ansulex släcksystem
När Björn Frantzén byggde sin nya restaurang i Stockholm var det en utmaning med avseende på ventilation ...
Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...