Metsä Board

Metsä Board Husum är en integrerad pappers- och massafabrik som producerar högkvalitativt obestruket och bestruket finpapper för krävande kunder. Här arbetar cirka 800 anställda och i produktionsanläggningen har företaget tre pappersmaskiner.


Produktkopplingar: Processkranar

Processkranar

Skräddarsydda processkranar.

För att öka produktionen och flexibiliteten har två nya Demag processkranar monterats vid Metsä Boards produktions-anläggning i Husum. Det blev ett omfattande projekt och det krävdes mycket planering då allt montage skulle ske utan störningar i produktionen.

- Det var en välstrukturerad upphandlingsprocess i tuff konkurrens, säger Thomas Henriksson, projektledare på Dematek. En fördel för oss var givetvis att Demag är stora på pappersindustrier världen över och en annan att vi sedan flera år har servicekontrakt med Metsä Boards underhållssida. Totalt har företaget cirka 400 objekt (traverser, telfrar och portar) inom området som vi utför löpande service på.

- Dematek vann upphandlingen tack vare deras prisbild samt att de gav ett bra intryck under försäljningsfasen och var lyhörda och flexibla, säger Håkan Jonsson.

Komplext projekt
Vecka 29 kom sex långtradare från Tjeckien med de nya traverserna. Vecka 30 lyftes de gamla traverserna ned. Vecka 31 lyftes de nya produktionstraversna på plats. Vecka 31-33 installerades kablage m.m. Vecka 33 kom igångkörare från fabriken i Tjeckien och körde igång de nya traverserna.

- Även om det varit ett stort komplext projekt har arbetet flytit på bra, mycket beroende på att jag haft bra medarbetare. Vi var fyra man från Dematek som monterade, förutom jag själv, Jens Holmström, Kjell-Arne Andersson och Mikael Helgesson, säger Stenno Forsberg.

Ökad säkerhet
De traverser som monterats på Metsä Board Husum är två Demag processkranar, traverskran ZKKW 32/40/32 max 64 ton (20,35 m spännvidd). Den ena traversen med semiautomatik och den andra förberedd för semiautomatik.

- Varje travers har 63 tons maxlast och tre trallor (lyftmaskinerier) var. De yttre trallorna, är dimensionerade för tuff produktionsdrift, och kan lyfta 32 ton var medan den mellersta trallan, för service och backup, kan lyfta 40 ton, säger Thomas Henriksson och fortsätter;

Missa inte nya affärsmöjligheter på projektmarknaden, testa BYGGFAKTA SMART. Du får en gratis lista med planerade byggprojekt här
Byggfakta

Fler produkter från Dematek AB

Lättraverssystem

Lättraverssystem

Lättraverssystem och skensystem KBK.


Kättingtelfrar

Kättingtelfrar

Med bästa möjliga ergonomiska förutsättningar.


Svängkranar

Svängkranar

Svängkranar och kransystem med ett stort urval av lyftdon.


Lastmätning & Kransäkerhet

Lastmätning & Kransäkerhet

Produkter från Gigasense.


Referensprojekt från Dematek AB

Scania

Scania

Nybyggnad | Södertälje | ca 340 mkr

Nybyggnad av laboratorium, forskning som består av en byggnad i Södertälje. S...

Billerud Korsnäs

Billerud Korsnäs

Ombyggnad | Gävle | 15 mkr

Ombyggnad av pappersbruk, massaind. i Gävle. Själva byggnationen startade maj...

Rosemount Tank Radar

Rosemount Tank Radar

Nybyggnad | Härryda | ca 200 mkr

Nybyggnad av industri som uppgår till 2 byggnader i Härryda. Själva byggnatio...

Advanced Integration Technology Umeå AB

Advanced Integration Technology Umeå AB

Utv. renovering | Umeå | Ej officiell

Utv. renovering av verkstadsindustri i Umeå. Själva byggnationen startade jul...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår